14 Mart 2013 Perşembe

MÜZİK KUTUSU ( BALERİN)



Bir bebeğin elinde müzik kutusu.. sesi ona tatlı gelmiştir.. tam olarak algılamasa da hareket dikkatini çekmiştir..kafası dağılır ve sadece ona odaklanır.. müziğin kulağındaki çınlamasını duyma eyleminin mucizesine kapılmıştır belki de..

Küçük bir çoçuğun elinde müzik kutusu.. hayal kurar onu izlerken.. balerinin tüm dönme hareketini ezbelemiştir.. papatya gibi narin özel olması onu etkilemiştir.. her hareketi aynı olmasına rağmen her dönüşünde büyülenir çoçuk ve içinde sınırsız bir mutluluk olur.. içten gülümser gözleriyle..

Bir kadının elinde müzik kutusu.. ona çoçukuğunu hayallerini hatırlatır.. müziği duyduğu milyonlarca ezgiye, melodiye rağmen en eşsiz olanıdır o an duydugu.. ona gülümsemeyi hatırlatır.. mutsuz olduğunda onu görmesi bile yeter ve dayanamaz döndürür pinini işlesin içine diye müziği..

Bir adamın elinde müzik kutusu.. ondan kalan tek hatırası olmasa da başında içkisiyle dinlediği tek müziği ve ona gideni hatırlatan bir feryattır sadece.. gözyaşları akarken üzerine balerinin sudan kayıp düşüşünü seyreder.. yalnızdır.. gitmiştir sevdiği müziği..hayatında duydugu en güzel şarkısı sözünü yitirip gitmiştir belki de..

Her insan filmden roller şeçer kendine.. ya da bir kitapta bir kahramanı vardır kendine eş seçtiği.. kendini her sahneye koyabilir, o an o olabilir..zaten o odur belki de..

Peki kendine seçtiğin notan var mı? Bir melodin.. seni geçmişe döndüren bir şarkı değil bahsettiğim.. ya da sana birini hatırlatan bir şarkı değil dinleyince gözlerini dolduran.. bir nota..seçebilir misin?? O olabilir misin?? Kendini sadece bir nota sesine benzetebilir misin? Müzik kutusundaki balerin gibi olabilir misin her duyguyu yaşatan.. ona duydugun tüm duygular oyüzden..
Devamı Oku: Blogger ‘Facebook Beğen Butonu’ Eklemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder