30 Ocak 2013 Çarşamba

YOL / HIZ




Tik tak..tik tak..
 Zaman akıp gidiyor..zaman.. zamanla unutursun ya da zamanla alışırsın..
Zaman..
Hani insanoğlunun ölçmeye çabalayıp, anlamlandırmaya çalışıp başaramadığı kavram.. ne anlamlar yüklenir tutulamadıkça, durduramadıkça, etkileyemedikçe..insanlar için ulaşamadığı en kıymetliye dönüşür..zaman gibi..
Bazen hızla aksın isteriz..bir çocugun duasındadır zamanın hızla geçip büyümesi, babasının gelmesi..
Yetişkinlerde zamanın hızla geçmesi sevgiliye kavuşma içindir, başarıyı yakalamak için ya da acının geçmesi unutması anlamındadır. Geçsin hızla istenir.. zamanla unutulur ya..unutulur mu?
Bazen zaman dursun yavaşlasın isteriz.. bir bebegin saflığını korumayı isteyen bir anne gibi..
Sevgili ile birlikteyken daha fazla yanında kalmak isteyen biri içindir bu istek..  ‘anı durdurmak’ vardır ya.. hani geçer sen durduramadığını sanar ilerki bir zaman diliminde aklında bir sahne canlandırır da durdurmuş olursun ya.. olur musun.. istenilen durdurma eylemi bu mudur??
Zaman yıpratıcıdır,öldürücüdür.. İsteğin dışında hareket eder. Hep sana inattır mesela. Yavaş geçmesini istediğin her an hızlanırmış gibi inadına.. ya da hızla geçsin derken dakikalar ömürlere bedel olur ya..
Fizikçilere göre zaman basittir. Ölçülür ve etki altında tutulabilir. Çünkü zaman yol/hız dır. Gidecegin yol sabitken hızınla zamanı kısaltır ya da uzaltırsın..Net.. peki yol nasıl ölçülür hayatta?? Nedir gittiğin yollar?? Terkettiğin hayatından uzaklaştığın insanlar.. bu mudur kat ettiğin yol.. peki ya hız?? Unutma hızın mıdır? Gittiğin uzaklaştığın hayatlar, yerler, mekanlardan kaçma, unutma hızından mı bahsediyoruz? Kimi kime bölüp zamanı buluyoruz??
Tik tak..tik tak.. zaman geçiyor gene..usul usul ya da hırçın bir rüzgar gibi hızla..sen anlamasanda..durduramasanda.. ve bunlar nedeniyle kıymetli olsa da..


Devamı Oku: Blogger ‘Facebook Beğen Butonu’ Eklemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder